Over ons

Nadat Francie van den Aker-Louwers haar opleiding uurwerktechnieken aan het Christiaan Huygens College in Rotterdam voltooid had heeft ze als Horloger Juwelier in 1992 haar Juwelierszaak geopend aan de Mierloseweg 317 te Helmond (Mierlo-Hout). Met een mooi assortiment kwaliteitshorloges van bekende merken en een ruime keuze aan gouden en zilveren sieraden, met daarbij een aparte bescheiden klokkenafdeling van ca.20 m², werden in al die jaren de klanten op hun wenken bediend. Vanaf het allereerste uur zijn in de eigen werkplaats de horloges, sieraden en klokken gerepareerd. Nadat zoon Egon van den Aker de opleiding klokkenmaker in Amsterdam gevolgd had en een speciale stage als klokkenmaker doorlopen had in Leiden is hij als klokkenmaker in de zaak gaan werken. Al snel bleek de werkplaats te klein en het assortiment klokken was nodig aan uitbreiding toe.

In 2005 is Klokkenspeciaalzaak Van den Aker gestart aan de Mierloseweg 287 te Helmond (Mierlo-Hout). Slechts op een afstand van ca. 100 meter van de Juwelierszaak.

Als ondernemer moet je vooruit blijven kijken, en hebben we na veel overleg en gedachten het besluit genomen om de klokkenzaak te verbouwen en uit te breiden, om zo een fusie met de juwelierszaak mogelijk te maken. Na een grandioze verbouwing in de klokkenzaak, zijn we in 2013 weer samen gegaan.

De verbouwing hebben we op eigen kracht kunnen realiseren, waar we een half jaar mee bezig zijn geweest. Mede dankzij familie, vrienden, en kennissen hebben we een verbluffend eindresultaat behaald. Waar we hun ook heel dankbaar voor zijn.

Al snel blijkt dat we zo de krachten kunnen bundelen.
En hiermee, u als klant beter van dienst kunnen zijn.
In het voorste gedeelte de juwelier, in het achterste gedeelte op de 2e verdieping de klokken en barometers.
Ook hebben we 2 werkplaatsen kunnen creëren van ruim 60 m2.

Graag tot ziens in onze sfeervolle juwelierszaak.
Juwelier van den Aker